Bummallisen hyvää pizzaa – tiedätkö mitä Bumma tarkoittaa?

Ensimmäinen mainos Keski-Uusimaan sivuilla alkukesästä 2021.

 

I know it´s only pizza but I like it!

Bumman taustalta löytyy kaksi järvenpääläistä pitkän linjan ravintolayrittäjää, Jari Siren ja Simo Räsäsen, jotka vaikuttavat myös mm. Huvilassa ja Tervanokan Satamassa. Kaksikon pitkäaikainen haave tuoda Järvenpäähän reilua ja laadukasta pizzaa toteutui kesällä 2021.

Bumman päätuote ovat paikallisella “twistillä” valmistuvat artesaanipizzat

"Tarjoillemme Italialaistyyppisiä artesaanipizzoja, joiden täytteet on huolella valittu laadukkaista raaka-aineista. Olemme muovanneet Napolilaisesta pohjasta ja kastikkeista omanlaisemme, paikalliseen makuun, sen sijaan, että roikkuisimme tiukoissa perinteissä. Listalta löytyy tietysti myös vegaanisia vaihtoehtoja”, toteaa Jari Siren.

Kaikkiin pizzoihin kuuluu mozzarellan lisäksi parmesaania. Juustot saavat seurakseen joko punaisen tomaattikastikkeen tai täytteistä riippuen talon valkoisen kastikkeen.

Valkosen kastikkeen kavereihin kuuluvat mm. Peltolan sinihomejuusto, pekaanipähkinät, päärynä sekä savustettu muikku ja pikkelöity kurkku.

Perinteisempiin yhdistelmiin on tuotu laatua ja tuoreutta. Korppukinkku ja tuore ananas, napolilainen salami ja Ras el hanout marinoitu kanansisäfilee tarjoillaan tomaattikastikkeen kanssa.

Paikallisten tuottajien ote näkyy myös juomalistalla

Pizza & Bar nimi kertoo, että Bummassa panostetaan myös juomaan. Paikalliset pienpanimo-oluet ja baarimestareiden loihtimat cocktailit seuraavat ruokatuotteen linjaa; itse tehtyä hyvistä ja tuoreista ainesosista.

Listojen annetaan myös elää tarpeen mukaan. “Asiakkaat pääsevät vaikuttamaan juomavalikoimaamme. Otamme vastaan toiveita ja pyrimme toteuttamaan niitä parhaan mukaan”, kertoo ravintolapäällikkö Miira Lahti.

Maukas soundtrack ja taide siivittävät iltoja

Pizzerian kulmassa loistavat kohdevalot ja baarin sisustus kertoo musiikin historiasta. Seinillä on Kuvataiteilija Oskar Palman muraaleja ja tyylikkäitä bändijulisteita sekä valokuvia. Bumman lavalle nousevat säännöllisesti paikalliset ja kansallisesti tunnetut artistit.

“Kuten meidän esittelyssä sanotaan, hyvän jutun kaava on tosiaan aika simppeli. Hyvää ja reilua ruokaa, maukasta juomaa ja hyvää musaa. Ollaan koitettu pakata kaikki viihtyisään ja kotoisaan ympäristöön, jossa voi olla rennosti oma itsensä ja viihtyä”, Simo Räsänen summaa.

Ai niin ja se nimi? “Lapseni osoitti aina pienenä ruokaa ja hoki “bumma, bumma”, tiesin jo silloin, että sen niminen ravintola joskus Järvenpäähän vielä nousee”, Räsänen jatkaa.

 
Kalle Viira